adsense 728x90
Home Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de miel
Friptura de miel reprezinta in apropierea sfintelor sarbatori Pascale o adevarata prezenta in bucatariile noastre. Se presupune ca daca nu detinem cel putin un preparat din miel in bucatarie nu suntem pregatiti corespunzator pentru aceasta Sfanta Sarbatoare. Mielul a fost prezent in bucatariile noastre din timpuri indepartate, acesta a avut o Reprezentanta Unica. Daca exista intrebari de ce se consuma atat de mult carnea de miel in aceasta perioada, raspunsul este foarte simplu. Pentru acest raspuns trebuie sa ne amintim ce simbolizeaza aceasta Sfanta Sarbatoare.

Cu siguranta cunoastem istoria sau cel putin capitolul legat de preparatele traditionale. Mantuitorul nostru Iisus Hristos a fost rasticnit pentru mantuirea sufletelor noastre. In amintirea acelei zile, dar si a Mantuitorului nostru se celebreaza astazi aceasta Sfanta Sarbatoare. Stiim cu totii comportamentul bland Al Mantuitorului, de aceea se consuma carnea de miel, deoarece si mielul este deosebit de bland. Ca o amintire a acelei zile se celebreaza astazi si se desfasoara exact asa cum a fost initial.

Unul dintre aceste preparate este friptura de miel. Friptura de miel este prezenta peste tot in jurul nostru in timpul acestor sarbatori. Friptura de miel nu detine doar un continut bogat in vitamine si proteine ci si un mod deosebit de simpu de gatit. Iata unul dintre aceste moduri:

• Carnea de miel se spala foarte bine si se curata de pielita. Daca avem membri ai familiei care sunt sensibili la mirosul carnii de miel atunci aceasta trebuie spalata foarte bine si condimentata;
• Din condimente nu trebuie sa lipseasca usturoiul;
• Carnea de miel se pune intr-o tava la cuptor si se adauga usturoiul taiat bucatele;
• Preferabil pentru carnea de miel este sa o condimentam cu un condiment special pentru aceasta.
• In tava, pe langa usturiu, trebuie conceput un amestec intre apa, vin si ulei. Acestea vor intra in friptura de miel facandu-o delicioasa;
• Se lasa la prajit aproximativ doua ore la foc preferetial. Se verifica odata la 20 min pentru a mai adauga din compozitie si pentru a evita arderea carnii;
• Dupa primele 30 min fruptura este scoasa si stropita cu vin si usturoi, apoi se adauga din nou la cuptor, dupa care se reia procedeul obisnuit.
• Se serveste calda cu garnitura de cartofi prajiti sau piure de cartofi.
 


adsense 300x250