adsense 728x90
Home Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel cu salata verde

Drob de miel

Ingrediente:
- 500 gr maruntaie de la un miel: plamin, ficat, inima si bucatele de carne de miel grase de la burta,
- 2-3 oua, o lingura smantana,
- 2-3 legaturi ceapa verde,
- patrunjel,
- marar,
- sare,
- piper,
- 1 lingura untura,
- o felie piine muiata,
- prapurul intreg de la un miel,
- un paharel de coniac

1. Se fierb maruntaiele in citeva clocote.

2. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar ficatul si rinichii se taie cuburi.

3. Se amesteca cu ouale, smantana, sare piper, verdeata si un paharel mic coniac.

4. Se unge o tava (ca de cozonac) cu untura.

5. Se intinde prapurul care a fost spalat bine in mai multe ape. Trebuie ca grasimea lui sa fie spre umplutura.

6. Se aseaza umplututa si deasupra se dau marginile prapurului ca un plic. Se unge cu putina untura si se da la cuptor cam o ora.

7. Se serveste dupa ce s-a mai racorit. Mod de servire Se taie felii. Se poate servi cald sau rece, cu salata verde.

Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Martie 2010 02:07 )

 

Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente:
- Ficatul,
- plaminii,
- splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat),
- 150 g ceapa,
- 100 g franzela,
- 50-80 ml untdelemn,
- 100 ml smantana (se poate si fara ),
- 3-4 oua,
- sare,
- piper,
- enibahar,
- marar,
- patrunjel,
- tarhon.

1. Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa.

2. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plamanii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu varf de sare, cate un varf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasand sa se prajeasca la foc mic acoperite, pana cand scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa.

3. La tocatura se adauga smantana, ouale intregi, citeva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cite o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust.

4. Se amesteca bine.

Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Martie 2010 02:07 )

 


adsense 300x250