adsense 728x90
Home Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de carne de miel sau vitel

Ciorba de miel

Ingrediente:
- 2 litri apa,
- 1 kg. carne,
- zarzavat de supa,
- 2 cepe,
- 1/2 l bulion,
- verdeata,
- sare

1. Se taie carnea (poate fi de miel sau vaca) in bucati potrivit de mari si se pune la fiert in apa rece cu sare.

2. Cand da in clocot, se adauga zarzavatul taiat fire subtiri sau trecut prin razatoarea mare si se lasa sa fiarba.

3. Se incearca daca este fiarta carnea, se potriveste zeama, adaugandu-se apa, daca mai este nevoie, iar la ultimul clocot se adauga bulionul si verdeata tocata marunt.

Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Martie 2010 02:09 )

 

Ciorba de banat

Ciorba de miel

Ingrediente:
- 1 kg carne miel,
- 1 morcov,
- 2 patrunjei,
- 1 ceapa,
- 8-10 boabe piper,
- boia de ardei dulce,
- 2 linguri orez,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri smantana,
- zeama de lamaie,
- sare,
- patrunjel verde

1. Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare.

2. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba. Se face separat un rantas dintr-o lingura grasime si o lingura faina; cand rantasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pana se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei, precum si putina supa sau apa.

3. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in oala cu ciorba si se lasa sa mai fiarba putin. Cand este gata se lasa putin sa se raceasca, apoi se drege cu cele doua galbenusuri si cele 2 linguri de smantana.

4. Se pune de asemenea zeama de lamaie dupa gust si patrunjelul verde tocat Mod de servire Se serveste fierbinte.

Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Martie 2010 02:09 )

 

Ciorba acra de carne de miel

Ciorba de miel

Ingrediente:
- 1 kg carne miel,
- 1-2 cepe,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri smantana,
- patrunjel verde,
- zeama de lamaie sau otet,
- sare

1. Se taie carnea in bucatele si se fierbe in 2-3 litri de apa, impreuna cu ceapa taiata marunt si sare.

2. Cand carnea este bine fiarta, se bat in supiera galbenusurile cu smantana si se pune ciorba peste ele, putin cite putin, apoi toata amestecand bine.

3. Se presara cu patrunjel tocat fin.

4. Se acreste cu zeama de lamaie sau otet, dupa gust.

Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Martie 2010 02:09 )

 

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 2 litri apa,
- 3/4 l bors,
- 2 morcovi,
- 1 patrunjel,
- o legatura ceapa verde,
- 1 legatura leustean,
- 1 legatura patrunjel,
- 2 linguri orez,
- 3-4 linguri smantana,
- 1 galbenus de ou, sare

1. Se pune carnea de miel la fiert, iar dupa ce s-a scos spuma se pune zarzavatul, ceapa verde taiata marunt si o cescuta de orez ales si spalat.

2. Dupa ce s-a pus si borsul si a dat un clocot, se adauga si verdeturile spalate si taiate fin.

3. Mod de servire Inainte de a fi servita la masa, se adauga smantana.

Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Martie 2010 02:07 )

 


adsense 300x250