adsense 728x90
Home Carne de miel cu diverse garnituri

Carne de miel cu diverse garnituri

Gulas cu cartofi si carne de miel

Carne de miel cu diverse garnituri

Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 2 linguri de untura, puteti folosi si untdelemn,
- 500-800 kg de cartofi,
- 5 cepe mici sau 2 cepe mari,
- 1 morcov,
- 1/2 l bulion,
- 2 lingurite pline paprica dulce si/sau iute,
- sare,
- piper,
- 1 ramurica de cimbru,
- 1 lingurita chimion zdrobit,
- 2 foi de dafin,
- patrunjel si frunze de ceapa verde.

1. Untura se pune intr-o tigaie la topit si cand s-a incins se perpeleste carnea taiata cubulete.

2. Ceapa si morcovul se toaca marunt. Cand e prajita pe toate partile, carnea se scoate intr-o cratita, iar in zeama lasata se pune ceapa si dupa 2 minute si morcovul.

3. Cand ceapa e calita se da focul incet si se pune si paprica (eu am pus un sfert de lingurita iute si aproape 2 lingurite dulce ca nu ne place foarte iute), se amesteca bine si se lasa pe foc 1 minut apoi se stinge cu bulionul si 3 cani de apa si se toarna peste carne.

4. Se adauga ramurica de cimbru, foile de dafin si chimionul si se pune la fiert, la foc mic, acoperit cam 50 minute, apoi se ia capacul si se lasa sa fiarba descoperit inca 30 minute, amestecand din cand in cand.

5. Intre timp se curata cartofii si se taie cuburi. Cand carnea e fiarta si adauga cartofii si se mai lasa 15-20 minute la foc mic, pana cand cartofii sunt moi.

6. Inainte de a se lua de pe foc se adauga, daca se doreste, patrunjelul si ceapa verde tocata.

Ultima actualizare ( Vineri, 26 Martie 2010 21:24 )

 

Pui libanez cu orez si miel

Carne de miel cu diverse garnituri

Ingrediente:
- 3 linguri untdelemn de masline,
- 4 piepturi de pui dezosate si fara pielita,
- 4 cepe taiate cuburi,
- 350 grame carne de vita sau miel tocata,
- 1 lingura de usturoi pisat,
- un pumn de seminte de pin sau un pumn de migdale,
- 3 linguri de boabe de porumb dulce din conserva,
- 2 linguri de scortisoara,
- 1 lingura de All Spice,
- un sfert de lingurita de piper,
- 3 sferturi de lingura de sare,
- 1 ceasca de orez,
- 3 cesti de apa,
- 2 linguri de patrunjel tocat.

1. Se incalzeste untdelemnul de masline si se soteaza pieptul de pui. Se presara foarte putin piper si putina sare. Se asaza deoparte.

2. Se frige ceapa si carnea tocata impreuna pana cand devin maronii, apoi se adauga usturoiul si se mai prajieste un minut sau doua.

3. Se pun apoi condimentele: scortisoara, allspice, piperul si sarea. Se soteaza inca doua minute si se amesteca.

4. Se adauga orezul care a fost in prealabil spalat si scurs de apa si se amesteca pana se incorporeaza complet cu mirodeniile, semintele de pin sau migdalele, eventula porumbul, carnea si ceapa.

5. Se asaza pieptul sotat deasupra orezului si se toarna apa. Se acopera totul cu o folie de alumimiu si se da la cuptor la 375 grade pentru 20 de minute.

6. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat pe deasupra.

 

Varza umpluta cu carne de miel

Carne de miel cu diverse garnituri

Ingrediente:
- Varza Savoy,
- o ceapa,
- 700 gr carne tocata de miel,
- 100 gr orez,
- untdelemn de masline,
- patrunjel,
- sare,
- piper,
- paprika,
- suc de tomate sau bulion,
- zeama de lamaie.

1. Indepartati frunzele exterioare ale verzei (dar nu le aruncati), spalati varza, dupa care treceti la scobituri.

2. Apoi, pregatiti umplutura: ceapa tocata marunt se aureste intr-o lingura de untdelemn de masline, se adauga carnea, orezul, varza obtinuta din scobituri si la urma adaugam bulion, condimente si patrunjel.

3. Se umple varza, se aseaza intr-o cratita, se toarna deasupra suc de tomate (si zeama de lamaie), se acopera cu frunzele salvate si se lasa la foc domol, ora si jumatate.

Ultima actualizare ( Vineri, 26 Martie 2010 21:19 )

 

Mancare de ceapa cu carne de miel

Carne de miel cu diverse garnituri

Ingrediente:
- 300-400 g carne,
- ceapa (300 g ),
- 100 ml untdelemn,
- 100 ml suc de rosii,
- 50 ml vin,
- o foaie de dafin,
- un varf de lingurita de piper sau ienibahar,
- sare.

1. Ceapa curatata si intreaga, se tine in apa rece, pentru a pierde din iuteala.

2. Se taie in felii subtiri si se caleste 8-10 minute,in tot untdelemnul, impreuna cu 1/2 lingurita de sare, la foc mic, pana cand devine lucioasa.

3. Se adauga, atunci, un varf de lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei, se amesteca de 2 ori si apoi se pune carnea care se amesteca pe toate partile, pana cand coaguleaza la suprafata.

4. Se stinge cu cca 100 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cind se moaie bine.

5. Cand carnea este fiarta bine ,se adauga sucul de rosii, foaia de dafin si piperul, completand cu apa ca sa se formeze un sos subtire si se sareaza dupa gust.

6. Sosul este gustos si nelegat cu faina. Facultativ, se poate pune in el o lingurita rasa de faina, frecata cu o lingurita de apa rece; se lasa sa fiarba 2-3 clocote,ca sa se lege putin.

7. Se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.

Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Martie 2010 02:10 )

 

Carne de berbec cu tocana de legume

Carne de miel cu diverse garnituri

Ingrediente:
- 500 gr. carne de berbec,
- 600 gr. cartofi,
- 2 buc. morcovi,
- 1 buc. radacina patrunjel,
- 1 buc. ceapa,
- 2 linguri bulion de rosii,
- 2 linguri unt sau untura,
- 1 lingura faina

1. Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cand este aproape prajita, se presara 1 lingura de faina. Apoi se asaza intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, se toarna 2-3 pahare de supa sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit.

2. Dupa 1 1/2 - 2 ore (la miel dupa 40-50 minute) se trece carnea intr-o cratita mai putin adanca si se adauga morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, curatati, spalati, taiati felii si prajiti, foi de dafin (1-2 foi) si 6-8 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute).

3. Toate acestea se sting cu sosul strecurat de la carnea inabusita si se pun din nou la fiert 1/2 ore.

4. Mod de servire Mancarea se asaza pe un platou si se presara cu patrunjel verde sau marar, taiate marunt

Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Martie 2010 02:10 )

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 4
adsense 300x250